Turen i Columbus´ kølvand

Del 4. De Caribiske øer Barbados, Antigua, St. Thomas og Costa Rica.

Turen er opdelt på flere sider:

Fra Europas byer Genua og Barcelona til Casablanca i Marokko
Fra Afrika
til øerne Tenerife og Madeira i Atlanten.
Over Atlanten til Barbados på 5 døgn.
De Caribiske øer Barbados, Antigua, St. Thomas og Costa Rica.

Store og Små Antillerne i Caribien

Caribien er et område med hundredvis af små og store øer, som opdeles i flere øgrupper, f.eks. Store og Lille Antillerne.

 Barbados er på størrelse med Als Indsejling til Brigdetown Kik ind over Barbados  Regeringsbygningen med nationalflaget Typisk gadehandel i Brigdetown 

27.november: Om morgenen ankommer vi til Brigdetown på Barbados, som er en af de sydligste øer i øgruppen Lille Antillerne.
Barbados er en selvstændig ministat der er mindre end Falster. Barbados' flag. Klik og læs mere
De har deres egen valuta, BD $, men tager dog også imod US $, som desværre veksles til en elendig kurs.

en selvstændig republik på størrelse med Ærø Anlæg foran markedshallen Den døde kan få lidt frisk luft  St. Johns Catedral indvendig under restaurering siden 1974

28.november: Nåede vi hovedstaden St. Johns i endnu en lilleput-stat, nemlig Antigua - Barbuda. Antigua og Barbuda's flag. Klik og læs mere
Det siges at der er en badestrand for hver dag i året på Antigua. Vi afprøvede dog ikke nogle af dem. Vi skulle kikke langt efter de "flotte, restaurerede historiske bygninger, ikke mindst St. Johns Catedral" selv om Katedralens indre ser spændende og rimeligt velholdt ud. Til gengæld så vi mange bygninger, som ikke havde set søm eller maling i et halvt århunderede.

Sct. Thomas - gammel dansk besiddelse Gadehjørne i Charlotte Amalie Guvernøren modtager os på trappen Her spilles ikke kun på orgel De gamle vulkaner har skabt flotte øer

29.november: Nu er vi næste tilbage i Danmark igen. Vi er nået til hovedstaden Charlotte Amalie på St. Thomas, og kan snart konstatere, at der stadig er en del rester fra den tid, da Danmark var kolonimagt. Man fornemmer indbyggernes afrikanske rødder og nyder den storslående udsigt.

Her er der ikke langt til centrum søndags-stille gade Fredesduen flyver omkring Man hygger sig i det 25 grader varme decembervejr - men trafikken går helt i hårknude

30.november bliver sidste stop på rejsen. Vi er nået til Puerto Rico og anløber hovedstaden San Juan. Øen har egen regering, men er tilknyttet USA. Vi fortøjer ved lyskurven og går en tur op i den stille by søndag morgen. 
Freden er dog snart forbi, for der skal fejres 1.søndag i advent med optog og fest, så hele byen er snart én stor trafikprop. 

Så dækkes der igen overdådigt op Vore trofaste tjenere fra hhv. Indonesien og Bali 20081117 ombord (17).JPG (1395202 byte)

1. - 2.december er vi på havet igen for at sejle til Florida. Igen var der en masse fest og underholdning ombord, men vi kunne dog også bare nyde sejladsen forbi en række øer.


Turen er opdelt på flere sider:

Fra Europas byer Genua og Barcelona til Casablanca i Marokko
Fra Afrika
til øerne Tenerife og Madeira i Atlanten.
Over Atlanten til Barbados på 5 døgn.
De Caribiske øer Barbados, Antigua, St. Thomas og Costa Rica.

tilbage til forsiden

 

Besøgstæller